نبود عزم ملی برای مالیات بر سیگار

فست سئو

معاون بهداشت وزیر بهداشت ضمن ابراز نارضایتی از نبود عزم ملی برای مالیات بر سیگار اظهار کرد: سود این قضیه اجازه نمی دهد که جلوی مرگ و میر مردم گرفته شود.به گزارش ایسنا٬ سیاری در حاشیه همایش تغذیه سالم گفت: عزم قوی در کشور برای حل این مسئله وجود ندارد. با اینکه اعلام شده ۶۰ تا ۶۳ میلیارد نخ سیگار به طور سالانه در کشور مصرف می شود و هر یک میلیون نخ نیز باعث بروز یک مرگ می شود٬ اما عده ای به خاطر منافع اقتصادی خود مثل تجار٬ دلالان و قاچاقچیان حاضر به رفع این مسئله نیستند. ۳۰ درصد مصرف سیگار کشور از طریق قاچاق است و بخشی از آن هم تولید داخل است.وی افزود: سیگار باعث مرگ زودرس٬ سرطان٬ اعتیاد و افزایش آسیب های اجتماعی است.

نبود عزم ملی برای مالیات بر سیگار

نبود عزم ملی برای مالیات بر سیگار

تنها واردکنندگان٬ دلالان و تولیدکنندگان از آن سود می برند و نمی گذارند که تعرفه آن اصلاح شود.وی همچنین گفت: وزارت بهداشت ثابت کرده است که به قلیان ها٬ مواد روان گردان و مخدر افزوده می شود. گزارش افزوده شدن این مواد به قلیان ها توسط اورژانس ها و همچنین بررسی مشترک ما با قوه قضاییه صحت آن را تایید کرده است. سیاری تاکید کرد: اگر برای سیگار مالیات تعیین می شد طی یک سال ۲۰۰۰ میلیارد تومان و طی پنج سال ۱۱ هزار میلیارد تومان می شد. سن ابتلا به فشار خون در ایرانی ها کاهش یافت رئیس دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت با بیان اینکه ۸۸ درصد مردم کشور تغذیه ناسالم دارند٬ نسبت به عوارض جدی ناشی از الگوی غذایی نادرست هشدار داد.به گزارش ایسنا٬ عبداللهی در همایش تغذیه سالم گفت: در دنیا ثابت شده است که با تغذیه پیشگیرانه ۸۰ درصد بیماری های قلبی و ۳۰ درصد سرطان ها کاهش پیدا می کند. ۴۴ درصد تمام موارد مرگ و میر در دنیا در سنین قبل از ۷۰ سالگی به دلیل ابتلا به بیماری های غیرواگیر است که مرتبط با تغذیه هستند. از ۷۰ سالگی به بعد نیز ۴۸ درصد این مرگ و میرها به علت ابتلا به بیماری های غیرواگیر است. وی افزود: سرطان٬ دیابت نوع دو٬ بیماری های قلبی ­ عروقی و همچنین بیماری های مزمن تنفسی ۵۲ درصد علت مرگ و میر را شامل می شوند. ۸۸ درصد مردم در کشور تغذیه ناسالم دارند؛ یعنی روزانه کمتر از پنج واحد سبزی و میوه مصرف می کنند.عبداللهی با تاکید بر اینکه سن ابتلا به فشار خون در کشور پایین آمده است٬ ادامه داد: ما در کشور دو برابر میانگین توصیه شده جهانی نمک مصرف می کنیم. سنین بالای ۵۰ سال باید کمتر از سه گرم در روز نمک مصرف کنند و افراد زیر۵۰ سال کمتر از ۵ گرم. عبداللهی با بیان اینکه نان در ایران مهم ترین منبع دریافتی نمک است٬ ادامه داد: از نان مصرفی روزانه ۳گرم نمک به دست می آید. ۶۰ گرم پنیر نیز ۲ گرم نمک دارد. تمام مواد غذایی ما که شامل دسرها٬ سس ها٬ سوپ آماده٬ چیپس و پفک٬ پیتزا٬ زیتون و سوسیس و کالباس و… هستند به طور پنهان در خود نمک دارند.

پاسارگاد

Post source : khorasannews.com/

نوشته های مرتبط